Consultări publice (Planul de gestionare a districtului bazinului hidrografic Dunărea-Prut și Marea Neagră(ciclul II)

Astăzi, 16 iulie 2019,  la Edineț în incinta Consiliului raional  au avut loc consultările publicea grupurilor țintă ( utilizatori de apă)  cu  privire la elaborarea Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic Dunărea-Prut și Marea Neagră(ciclul II), organizată de Agenția  „Apele Moldovei” cu susținerea proiectului „Inițiativa Apă a Uniunii Europene”.

La eveniment au participat reprezentanții autorităților publice locale, operatori de apă, fermieri, deținători de lacuri, agenți economici care utilizează volume mari de apă, inspectori pentru protecția mediului din  raioanele  Edineț, Rîșcani și Briceni.

Menționăm prezența reprezentanților Agenției  „Apele Moldovei”, Institutului de Ecologie și Geografie a Ministerului Mediului, care au făcut o prezentare a managementului integrat a resurselor de apă.

La aceste consultări au fost identificate presiunile ecologice exercitate asupra resurselor de apă și măsurile necesare de a fi incluse în Planul nominalizat, cu scopul de a îmbunătăți starea resurselor de apă din bazin.

A doua sesiune de consultări a Proiectuluide Plan de gestionare a districtului bazinului hidrografic Dunărea-Prut și Marea Neagră va avea loc în anul 2020.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.