Consiliul de sănătate publică al raionului Edineţ convocat la prima şedinţă

La data de 04.07.2016 a avut loc prima şedinţă a Consiliului de sănătate publică al raionului Edineţ.

Consiliul de sănătate publică a fost instituit în temeiul prevederilor art. 15/3) al Legii nr. 10-XVI din 03 februarie 2009 privind Supravegherea de Stat a Sănătăţii publice şi are drept scop promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică, asigurarea coordonării implimentării la nivel   local a programelor naţionale de sănătate, corelarea şi eficientizarea activităţii instituţiilor medicale teritoriale, indifirent de tipul de proprietate şi formă juridică de organizare, în vederea sporirii calităţii asistenţei medicae acordate populaţiei din raionul Edineţ.

La ședință sa aprobat regulamentul de activitate al Consiliului de sănătate publică în baza regulamentului tip aprobat prin ordinul ministrului sănătății nr.230 din 31.03.2016 și planul de activitate cu acțiunile pentru al 2-lea simestru al anului 2016.

Consiliul are responsabilitate de a examina problemele actuale de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate raional, conlucrarea între instituţiile medico-sanitare publice din teritoriu, examinarea chestiunilor privind controlul executării actelor normative şi legislative în vigoare.

Componenţa Consiliului de sănătate publică al raionului Edineţ a fost aprobată prin Ordinul MS RM şi include în sine medici specialişti cu experienţă în domeniu, precum şi specialiştidin alte domenii conexe sănătăţii publice, preşedinte al Consiliului fiind desemnat medicul şef sanitar de stat al raionului Edineţ dl Vasile Bejenari.

 

com militar03cons rl

com militar04cons rl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.