Concursul raional al cîntecului patriotic ”Suntem urmașii lui Ștefan”, ediția a VIII-a.

 

              ”Suntem urmașii lui Ștefan”rostim acest generic în fiecare an în luna iulie cănd trecerea în neființă a marelui Domnitor al Țării Moldovei a constientizat în psihologia neamului nostru în primul rînd,sentimente alese- dragostea de patrie și pămînt,de credință și popor,de unitate națională.el a rămas de atunci în timp simbolul rezistenței noastre, icoană sfăntă în inimile urmașilor.

Ștefan cel Mare este trecutul și istoria noastră și vine din vremuri să ne fie în vechi călăuză în a ne servi Patria.Pentru a nu uita cine suntem și de unde venim și pentru  a învăța să ne iubim patria, în fiecare an în luna iulie Consiliul Raional și Secția Cultură în parteneriat cu Biblioteca publică Edineț,organizează în memoria lui Ștefan Cel Mare și Sfînt Concursul raional al căntecului patriotic ”Suntem urmașii lui Ștefan”, fiind anul acesta la ediția a VIII-a.

Programul Sărbătorii a început cu depunerea de flori a tuturor participanților la concurs la monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt”.

Mai apoi, a urmat   Revista bibliografică  cu genericul ”Ștefan spre nemurire”, prezentată de BPR Edineț prin persoana dnei Daria Rădeanu,după care a urmat concursul  raional al cîntecului patriotic ”Suntem urmașii lui Ștefan”.De dor de țară, de neam, de vatra părintească au venit la concurs 33 de concurenți din localitățile raionului și discipolii studiourilor muzicale ”Aleks” și ”Steaua Nordului” din orașul Edineț.

Concurenții au fost devizați în două categorii : de 9-14 și15-25 ani, fiecare prezentînd două piese muzicale conform Regulamentului ,una cu predilecție muzicală patriotică și alta temă liberă.

La prima categorie de virstă de Marele Premiu s-a învrednicit Olivia Leașoc, în vărstă de 13 ani și vine din satul Gordinești. La catedoria a doua- de Marele Premiu s-a învrednicit Oboroc Ana, în vărstă de 16 ani, originară din or.Cupcini.Tradițional în fiecare an trofeul ”Bustul lui Ștefan Cel Mare” este confecționat de meșterul ceramisr din or.Cupcini Alexandru Zelinschii. Toti partricipanții concursului au fost menționați cu diplome și cadouri de preț.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.