Centrul militar teritorial Edineț desfăşoară încorporarea recruţilor în serviciul militar în termen şi cel cu termen redus

În baza Decretului Preşedintelui Republicii Moldova, nr. 38 din 20.01.2017 ,,Privind încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus”; Hotărîrii Guvernului RM nr.864 din 17.08.2005, legii RM nr.1245-XV din 18.07.2002 ,,Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” şi Deciziei consiliului raional nr.1/1 din 07.03.2017, în perioada aprilie – iulie 2017 în cadrul Centrului militar teritorial Edineț se desfăşoară încorporarea recruţilor în serviciul militar în termen şi cel cu termen redus.

Pe parcursul perioadei de încorporare a activat comisia recrutare-încorporare care a avut drept scop selectarea şi repartizarea recruţilor pe genuri de arme şi pe componente ale Forţelor Armate, pe locuri de îndeplinire a serviciului militar, acordarea amînărilor de la încorporare din diferite motive, luarea deciziilor privind îmbunătăţirea procesului de selectare şi încorporare cetăţenilor, etc.

Comisia recrutare-încorporare are următoarea componenţă:

Gheorghe PULBERE – preşedintele comisiei, vicepreşedintele raionului Edineţ;

Vitalie CUŢEI – vicepreşedintele comisiei, colonel, comandantul centrului militar;

Dumitru RUSANOVSCHI  –  vicepreşedinte al comisiei, specialist în problemele protecţiei civile şi serviciului civil;

Vitalie OJOG – reprezentantul Inspectoratului de poliţie Edineţ maior, şef adjunct securitatea publică a IP Edineţ ;

Eugeniu CADANŢEV – reprezentantul Trupelor de Carabinieri, comandant pluton de carabinieri, locotenent major;

Nicolae FETCO – preşedintele comisiei medico – militare, şef secţie consultativă.

Viorica ŞARIPOVA – secretar al comisiei, specialist superior CMT Edineţ.

Pe data de 26.06.2017, Comisia recrutare-încorporare a Centrului militar teritorial Edineţ, a fost întrunită în incinta Centrului militar. În rezultatul activităţii comisiei au fost predestinaţi 14 tineri pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Trupele de Carabinieri.

DSCN6049

DSCN6052

DSCN6053

DSCN6058

De la începutul perioadei de încorporare au fost încorporaţi în Forţele Armate 15 recruţi. Următoarea încorporare se va desfăşura în perioada 26-28 iulie unde sunt preconizaţi pentru încorporare 32 de recruţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.