Cea mai longevivă locuitoare din raion a împlinit vîrsta de 106 ani

corpaci00cons rl

 

A şasea oară, mătuşa Olga Uja din s. Corpaci este vizitată de oficialităţile raionului pentru a o felicita cu prilejul zilei de naştere, a-i oferi un buchet de flori şi a-i înmîna 5000 de lei din Fondul local de susţinere a populaţiei.

Mătuşa Olga s-a născut la începutul secolului trecut, avînd un destin zbuciumat şi plin de griji. Copilăria, deşi grea, i-a rămas în amintire ca cea mai luminoasă filă din cartea vieţii – cutreiera împrejurimile pitoreşti, se scălda în apa Prutului, se juca cu fetiţele din mahala. Dar şi muncea mult, avînd grijă de gospodăria părinţilor. Din această cauza nu a plecat nici la şcoală.

Tinereţea a decurs în anii celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945, rămînînd văduvă. Soţul Dumitru, fiind mobilizat pe front în 1944, a ajuns pînă în Germania, unde îşi doarme somnul de veci.

Şi-a crescut mătuşa Olga copilaşii de una singură – pe fiica Liza şi fiul Aurel. A muncit din greu, a plîns mult, dar a reuşit să-i ridice, să-i educe şi să-i vadă aranjaţi pe la casele lor. A crescut cei 5 nepoţi, astăzi se bucură şi de strănepoţi, care au grijă de ea şi vin des să o viziteze.

Este mulţumită de toate, dar inima îi deplînge pe copii, care nu au ajuns pînă în ziua de azi. Este îngrijită bunica de nepoata Angela şi de soţul ei Anatolie. Dînşii au luat-o cu traiul la ei, pentru ca să nu ducă lipsă de nimic. Pentru toate necazurile şi nevoile prin care a trecut, pentru truda şi stoicismul de care a dat dovadă, bunul Dumnezeu i-a dat zile multe şi iată că mătuşa Olga Uja şi-a sărbătorit, alături de cei dragi, a 106 aniversare. Este unica în raion longevivă care a împlinit o aşa vîrstă înaintată.

Cu acest prilej au venit s-o felicitate preşedintele raionului Iurii Garas, şeful adjunct al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Eduard Marin, alţi lucrători sociali. Mătuşa Olga i-a întîmpinat cu ochii în lacrimi, de mulţumire Domnului că a ajuns la această vîrstă, dar poate şi de bucurie că nu este dată uitării, că vin asemenea oaspeţi înalţi să o viziteze la fiecare aniversare de după 100 de ani. Dînşii i-au dorit sănătate, zile calde şi senine, linişte sufletească.

corpaci06cons rl

corpaci09cons rl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.