Căntă de răsună lunca !

Duminică,  17.06.2018, în localitatea Tîrnova a avut loc cea de-a VII ediția a Festivalului  căntecului și dansului folcloric ,,Căntă de răsună lunca”.  

Reprezentanți din 18 localități a raionului, cu oaspeți veniți din raioanele Briceni și Ocnița,  cu formații artistice de amatori și meșteri populari,  pentru o zi au transformat  satul Tîrnova într-un centru multicultural.

Gazda  a primit ca oaspeți de onoare  pe Deputatul Parlamentului RM dl Oleg Sîrbu, director general al CNCPPCI dna Diana Dicusarî, specialist  CNCPPCI dna Mariana Dobzeu, președintele raionului Edineț  dl Iurii Garas, vicepreședinții raionului dl Gheorghe Pulbere , dl Serghei Gheorghiță, consilieri raionali, Șefi  de direcții, secții și subdiviziuni din raion.

Ploaia care a vrut și ea să fie prezentă la festival a cernut încet peste sutele de purtători de costum național.

Cu mesage de salut au venit  Dna Cornelia Rusu, primarul s.Tîrnova și oaspeții de onoare prezenți la sărbătoare.

Angela Bazatin Șef secție cultură a dat startul  Festivalului tradițional. Pe parcursul a mai multe ore colectivele  artistice au urcat în scenă prezentînd un program variat  de căntec și dans popular.La finele  sărbătorii cuvinte de mulțumire pentru participanți  și organizatori au răsunat din partea președintelui raionului dl Iurii Garas.

Fiecare colectiv a primit din partea organizatorilor  trofeul-simbolica Festivalului , diploma de participare  și un suport financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.