Campionatul de şah al raionului Edineţ – 2016

În perioada 6 februarie – 20 martie curent, 13 şahişti au concurat în cadrul Campionatului de şah al raionului Edineţ. Turneul s-a desfăşurat cu suportul Consiliului raional Edineţ şi personal al preşedintelui raionului Iurii Garas.

Partidele decisive s-au jucat duminică, 20 martie, la Centrul pentru Tineret Edineţ. După 12 runde de joc, campion al raionului a devenit Mihail Lavric, dînsul acumulînd 10,5 puncte. Locul doi i-a revenit lui Anatolii Liubciuc (10 puncte), urmat de Ciprian Poculeţ (8,5 puncte). Pe locul patru s-a clasat Anatolii Pedenco, cu 8 puncte, pe al cincilea – Nicolai Frasiniuc (7,5 puncte).

La disputarea finalei a fost prezent Igor Nepeivoda, consilier raional şi orăşenesc, vicepreşedinte al Organizaţiei raionale PDM Edineţ. Oaspetele a urmărit cu plăcere jocul abil al celor mai buni şahişti, iar pe final le-a adresat felicitări pentru practicarea pe parcursul vieţii a probei de sport preferate – şahul. De asemenea, I. Nepeivoda a menţionat că localul unde s-a desfăşurat finala campionatului este pus la dispoziţia tuturor amatorilor de sport, deci se va găsi loc şi pentru Asociaţia şahiştilor. Centrul pentru Tineret este un local modern, cu condiţii foarte bune pentru antrenamente la toate probele de sport, în aceasta fiind meritul sportivului şi antreprenorului Alexandr Mansurov, care, prin insistenţă, a reuşit să obţină finanţare din partea Guvernului RM şi apoi a supravegheat lucrările de reparaţie. Localul este o mîndrie a Edineţului, iar asemenea centru nu vei găsi în alte raioane.

Igor Nepeivoda a înmînat învingătorilor turneului  premii băneşti, oferite de Organizaţia raională Edineţ PDM, preşedinte Oleg Sîrbu: pentru primul loc –  400 lei, II –  300, III – 200, IV  şi V – cîte 100 lei, şi diplome din partea Consiliului raional.

Bucură participarea activă şi evoluarea reuşită la turneele pentru adulţi a tînărului participat,elevului Cătălin Dutca de la LT “M. Eminescu” Edineţ. La vîrsta de numai 10 ani, Cătălin demonstrează un joc cu tactică înaltă şi rezultativă. La acest turneu el a totalizat 5,5 puncte, clasîndu-se pe locul opt. Ca cel mai tînăr participant, el a fost premiat cu 100 de lei.

Veteranii şi amatorii jocului de şah au adresat sincere mulţumiri conducerii raionului şi Organizaţiei

raionale Edineţ a Partidului Democrat din Moldova pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sportului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.