Auditul accesibilității Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare din raionul Edineț

Astăzi în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc un eveniment de prezentare a rezultatelor accesibilității Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare din raionul Edineț în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementate de PNUD Moldova. 

 

Rezultatele cercetării privind accesibilitatea persoanelor cu dizabilități la birourile electorale și secțiile de votare au fost prezentate de Victor COROLI, director executiv, Alianța INFONET, Emma Matreniuc și Natalia Zubrițcaia, Asociația Tinerilor cu Dizabilități „VIVERE”.

La acest eveniment au fost invitați factorii de decizie din raion, privind crearea condițiilor de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități, reprezentanți ai sectorului asociativ, primari, mass media.

Această informație și cerințele prezentate de grupurile de inițiativă se înscriu în mod organic în conținutul Convenției Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu disabilități, Legii nr.60 /2012 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, Programul Nașional de Incluziune socială a Persoanelor cu Dizabilități pentru anii 2017-2022.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.