Au jurat credință Patriei de sărbătoarea anuală a Unității militare 1003 a DTC

 

La 1 iulie curent, întreg efectivul unității militare 1003 a DTC a sărbătorit 24 ani de la formarea Unității militare 1003 a Trupelor Speciale de Carabinieri, dislocată în mun.Bălți.

juramint 2FOTO1321

Festivitatea a început cu depunerea de flori la monumentul amplasat în incinta unității militare. Momentul solemn constituie un bun prilej de comemorare a eroilor care s-au jertfit pentru independența Republicii Moldova.

juramint 2FOTO1386

juramint 2FOTO1393

Pentru 83 de tineri, a fost o zi cu emoții de neuitat. De ziua unității militare, în fața Drapelului de luptă, ei au depus Jurământul militar, sfântul legământ de credință Patriei și poporului.

juramint 2FOTO1625

juramint 2FOTO1614

Un mesaj de felicitare, efectivul unității militare 1003 a primit din partea comandamentului Trupelor de Carabinieri și autorităților publice locale.

La aniversare, cu o binecuvântare duhovnicească a venit și capelanul militar, părintele Pavel Petrov.

Pentru părinții, rudele și prietenii prezenți la ceremonie, tinerii carabinieri au pregătit exerciții demonstrative de kata, iar un grup de militari ai Batalionului Independent cu Destinație Specială ,,Scorpion” al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a surprins publicul cu exerciții demonstrative de luptă corp la corp.

Sărbătoarea din cadrul Unității a culminat cu un buchet de melodii, interpretat de Corul cameral ,,Credo” a DTC.

juramint 2FOTO1832 (1)

juramint 2FOTO2323

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.