Apărătorii drepturilor omului și Dreptul la un mediu sănătos

“Apărătorii drepturilor omului și Dreptul la un mediu sănătos” a fost tematica Instruirii desfășurată la Edineț la 15 iunie în format fizic și la 23 iunie curent pe platforma zoom, organizată de către AO EcoContact, la care au participat organizații neguvernamentale, reprezentanți ai Administrației Publice Locale și apărători ai drepturilor omului.

Instruirile sunt parte a Proiectului „Scut pentru apărătorii drepturilor omului – Sprijin apărătorilor drepturilor omului în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Suedia și implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Comisia Internațională a Juriștilor-Instituții Europene (ICJ-EI) și Asociația EcoContact.

În cadrul instruirilor s-a discutat despre cadrul normativ de mediu; conceptul și competențele apărătorilor drepturilor omului; accesul la informație și justiție; aspecte privind prejudiciul cauzat mediului, e.t.c.

Invitatul evenimentului a fost șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Edineț, dl Andrian Rotaru care a prezentat analiza încălcărilor legislației de mediu din raionul Edineț.

Participanții la instruiri au obținut cunoștințe vaste în domeniul drepturrilor omului, care ulterior vor fi utile în acttivitatea pe care o desfășoară.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.