9 Mai ZiuaVictoriei!

Noi generația, care încă cunoaștem personal veteraniiparticipanți la cel de al doilea război mondial,  le mulțumim pentru Victorie!

Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor şi a străbuneilor noştri, nu doar pentru cei căzuţi pe cîmpul de luptă, care au ţinut piept duşmanului , dar şi pentru cei care au contribuit la făurirea Victoriei comune în spatele frontului , care au reuşit să supravieţuiască în timpul de restrişte al ocupaţiei fasciste.

În raionul Edineț au rămas doar 11 veterani:

Casap Afanasie Gheorghe – s. Trinca

Chistruga Ștefan Ion – s. Alexandreni

Culicovschi Vladimir – or. Cupcini

Curteanu Andrei Ilie – s. Chiurt

Grib Gheorghe Vladimir – s. Trinca

Hahuleac Boris Grigore  – s. Tîrnova

Iarovaia Irina Nicolae – or. Cupcini

Nadejda Ion Semion – or. Cupcini

Tomceac Ivan Nicolae – s. Goleni

Zabașta Vasile Ion –or. Cupcini

Zabolotnîi Vasilii Spiridon – s. Stolniceni

La  05 mai 2020 președintele raionului dl Nicolai Melnic, însoțit de vicepreședintele raionului dl Ion Nistorși consilierul raional Oleg Sanduleac,  s-au deplasat prin raion pentru a felicita personal fiecare veteran în ajunulZilei victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei și pentru a le mulțumi pentru aportul adus la nimicirea fascizmului și de a le înmîna premii bănești din partea președintelui raionului cîte 10 mii lei.

Felicităm din suflet pe cei care au avut tăria şi curajul să lupte pentru eliberarea ţării, pentru valori care au oferit posibilitatea actualei generaţii de a trăi într-o altă lume decăt cea concepută de ideologia fascistă, dorindu-le multă sănătate, cer senin și mulți ani înainte.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.