50 de ani de activitate în domeniul sportului!

Victor Cojocaru, arbitru de fotbal – a avut marea fericire să se nască în într-o familie de oameni gospodari, muncitori și mărinimoși Ștefan și Anastasia, locuitori ai satului Chetroșica Nouă.  Cu primii pași a început cariera de fotbalist. Primind o bună educație  a crescut un baiat bun, care ajuta părinții în toate, acumulănd și performanțe în acest domeniu. Idolul lui a fost marele fotbalist Brazilian-Pele, așa îl numeau și pe  Victor. La vărsta de 14-15 ani a început a juca în echipa din sat ca apârător, apoi ca mijlocaș, după – ca centru atacant. Pe acele timpuri echipa din Chetroșica Nouă deținea întâetatea din raion, fiind multipla campioană și deținătoarea cupei raionului, participantă și la Cupa  ”Tinerimea Moldovei”.

La întrebarea: ”Ce însemnă pentru el fotbalul ? ” , domnul Victor a răspuns :  Că acolo unde nu este fotbal , este beznă imensă, viața nu are culoare nici sens. Fotbalul este viața.

Acestă pasiune a continuat-o si în anii studenției , jucând în diferite echipe în campionatul or. Chișinău.

Cu anii această pasiune devine profesie: 50 de ani de activitate în domeniul sportului, 30 ani arbitru, 8 ani arbitru al campionatului R.Moldova în diviziunea A, B, C, A, arbitraj de turnee Nasționale și Internaționale.

Pe parcursul anilor activitatea în domeniu a fost apreciată cu diverse mențiuni, medalii, titlu de cel mai bun arbitru al anului, iar cea mai mare distincție – titlu de arbitru de categorie republicană.

Cea mai mare menire în sport al dom. Victor este educația tinerii generații în raion și în republică, dându-le copiilor cei mai bun din sport și din suflet, îi ajută să fie oameni buni și sportivi de performanță.

În toate aceste Victor Cojocaru este susținut și ajutat de familie – soția Tamara, fiica Ilinca, feciorul Stelian, ginerele Alexandru, cât și de colegii din sport președintele Federației raionale a sportului Alexandru Zui și membrii federației.

Acesta este  – Victor Cojocaru.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.