INSPECTORATUL ENERGETIC DE STAT Inspecţia Energetică Teritorială Edineţ INFORMEAZĂ!

Comunicat informativ cu privire la circumstanţele electrocutării avute loc cu populaţia în instalatiile electrice (IE) de utilizare

La data de 11 decembrie 2018 în jurul orelor 2300   în s. Şendreni, r-nul Nisporeni  a avut loc un caz de electrocutare în gospodăria particulară ce  aparţine cet. Selivestru Natalia, cu fiul ei Selivestru Ion, neangajat în câmpul muncii, anul naşterii 1991, soldat cu arsuri de gradul II-III  la falangele 1-5 a mâinii drepte,  precum şi semne electrice pe limbă şi buze.

 

                                         Circumstanţele accidentului.

În urma examinării locului incidentului şi din mărturisirile depuse de  pătimit s-a stabilit că la  data de 11.12.2018 în jurul orelor 2300,  aflându-se în stare de ebrietate  a hotărât  să conecteze  ştecherul cablului de alimentare al televizorului la firele neizolate ale conductorului de tipul APPV-2×2,5mm2  scoase în exterior  de  la bornele de conexiune a prizei  monofazate instalată  în  odaia casei de locuit. Ca rezultat pătimitul s-a atins cu mâna dreaptă  de firele ce erau sub tensiune  şi a fost electrocutat, primind arsuri de gradul II-III  la falangele 1-5 a mînii drepte, precum şi semne electrice pe limbă şi buze. Calea parcurgerii curentului electric a fost conductorul fazic- falangele 1,5 a mînii drepte – conductorul nul.

Ţinând cont de gravitatea arsurilor primite la  falangele 1,5, se presupune că pătimitul s-a aflat în circuitul electric o perioadă nedeterminată  de timp  până ce a acţionat aparatul de protecţie de tipul 3SB1-63 C25 instalat în tabloul de evidenţă, care a şi deconectat reţeaua electrică a casei de locuit.

Pătimitul s-a adresat pentru ajutor medical la Spitalul raional Nisporeni la data de 12.12.2018 în jurul orlor 1500. Despre cazul dat s-a informat de către responsabilul de gospodăria electrică a Spitalului raional Nisporeni dl. Tulbure Gheorghe.

 

Inginer-inspector IET Edineţ Pîslari Irina

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.