2 martie- Ziua națională de comemorare a eroilor de la Nistru

La 1martie 2019, la a 27-a aniversare, tradițional, în raionul Edineț s-au  desfăşurat acțiuni de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992).

Evenimentul a fost organizat de Asociația veteranilor acțiunilor pentru independența Republicii Moldova și Consiliul raional Edineț.

         La eveniment au participat combatanții conflictului armat din Transnistria, dl Oleg Sîrbu, deputat în Parlament,  dl Sergiu Gheorghiță și dl Gheorghe Pulbere, vicepreședinți ai raionului, dl Boris Fedorișin, seful Oficiului Teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, dl colonel Alexandru Rusu, șeful Inspectoratului de Poliție Edineț și dl colonel Vitalie Cuței comandantul Centrului militar Edineț, care au depus flori la monumentul „Feciorilor Patriei – Glorie” din parcul municipal. Festivitatea a continuat cu înmânarea legitimațiilor de tip nou „Veteran de război” și a unui premiu bănesc veteranilor, după care a fost organizată o masă de pomenire.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.